Monitor bemalingen

Minimale monitoring voor grondwaterverlaging bij bouwwerkzaamheden.


Bemalingen

Bemaling is essentieel voor het uitvoeren van werkzaamheden in droge omstandigheden. Het verlagen van het grondwaterpeil kan echter niet alleen schade veroorzaken aan de directe omgeving, maar ook aan de structuur van het bouwwerk dat wordt opgericht.

 


Leer meer

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Installatie

Installeer de HydroSense grondwaterlogger voor de bemaling start. Vraag bv. de uitvoerder van de sondering om een peilput te installeren. Zo brengt u de grondwaterstand en eventuele bewegingen voor de start van de werken in kaart.

We raden aan om één peilput dichtbij de werken en één peilput op rand van het perceel te plaatsen. Zo brengt u het effect van de bemaling op de omgeving in kaart.

Bouwheer

Betrek de bouwheer en geef deze toegang tot het bemalingsproject op de Io-Things portaal site.

Start van de bemaling

Zodra de bemaling gestart wordt, ziet u het effect op de grondwatertafel. Afhankelijk van de samenstelling van de bodem zult u -even later- ook het effect zien de peilput die verder gelegen is.

Einde droogzuiging

Wanneer met de bemaling stopt, kan de HydroSense verder de grondwatertafel monitoren. 

Wanneer de bovengrondse constructie nog niet af is, ontbreekt een neerwaartse belasting. Stel een drempelpeil in. Zo krijgt u bij een plotse stijging van de grondwatertafel een notificatie. Door tijdig actie te ondernemen vermijdt u dat een kelder gaat opdrijven.

Einde van de werken

Wanneer de werken ten einde zijn, is het verstandig om de monitoring nog een paar weken te laten draaien. Daarna kunt u de HydroSense gebruiken op een andere werf. 

Indien de HydroSense eigendom is van de bouwheer, kan de bouwheer deze gebruiken om de infiltratieput en/of hemelwaterput te monitoren.